Реална студија-TBI Лизинг

Телематско решение кое ќе го подобри управувањето со флотата на лизинг компаниите

 

TBI Лизинг, е дел од Холандската финансиска компанија TBIF Financial Service Group која е специјализирана во во областа на лизингот на нови и половни возила, производни линии и недвижности.

Challenge-iconПредизвик:

Контрола на активностите на возачите и намалување на оперативните трошоци.

Solution-iconНаше Решение:

TBI Лизинг е корисник на SafeFleet платформата од 2009. Тие решија да користат SafeFleet
бидејќи нашето решение имаше конкурентна цена во споредба со другите ГПС решенија. Како што поминуваше времето, TBI Лизинг реши да ги користи услугите на SafeFleet и во другите компании кои се дел ог групацијата. Тоа беше потврда дека нашето решение ги обезбедува сите компанииски потреби во делот на управување со флотата.

Cum-ajuta-platformaКако TBI го користи SafeFleet Порталот?

Апликација главно се користи за да се експортира извештајот за активност на возилата. Апликацијата уште се користи и за автоматско генерирање на извештајот за посети на продажните агенти (за нивните сопствени возила). За возилата кои се на лизинг, компанијата ги проверува поминатите километри како и контрола на возилата во случај ако ги поминат границите на државата.

cele-mai-utile-functionalitatiКои се најкорисни алатки на апликацијата?

Како лизинг компанија, TBI Лизинг има свои сопствени возила. Во ваков случај апликацијата е исклучително корисна за контролирање и намалување на оперативните трошоци. Второ, компанијата поседува и други возила кои се за лизинг и со самото користење на SafeFleet се намалува ризикот за неисполнување на договорните обврски со трети лица.

Друга многу важна придобивка е лоцирање на возилото кога е украдено, каде што SafeFleet е од голема помош за пронаоѓање и одземање на возилото.

rezultate-iconРезултати:

Информациите добиени од SafeFleet Порталот овозможува компнијата да ги мери нејзините резултати, и најважно од се да ги намали трошоците за управување на флотата користејќи ги следните алатки:

  • Намалување на потрошувачка на гориво;
  • Оптимизирање на оперативните трошоци;
  • Контролирање на поминатите километри за возила кои имаат лимит на поминати километри.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By continuing to browse the site, you agree to our use of cookies Read More

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close